cara pemakanan herbalife dalam seharian kita

assalamualaikum dan salam sejahtera , okey kali ni kita akan tahu cara pemakanan herbalife yang sepatutnya .. ia tidak terlalu susah dan tidak terlalu payah utk mengambil makanan herbalife ini .. 



 okey , saya ada gambar cara2 pemakanan yang kita harus ambil . disini kita ada 3 cara . cuba tuan2 dan puan lihat sebelum kita menggunakan herbalife ini .. pada waktu pagi kita dah makan 800 kalori . dan pada waktu tengahari pula kita makan sebanyak 1200 kalori  bila malam 1000 kalori . so kalau kita tambahkan semua menjadi 3000 kalori . okey, sekarang kita tukarkan cara pemakanan kita dengan mengambil herbalife .. ia tak susah mana pun , janji kita kena rajin mengamalkan nya . antara cara2nya tuan2 dan puan bole lihat gmbar yang saya upload tu .. kalau ada apa just pm me or comment di entry . okey , sekian terima kasih :) datang lagi


selesaikan masalah berat badan anda :)

assalamualaikum dan selamat sejahtera , ya kini mari kita selesaikan masalah berat badan anda dan masalah2 kesihatan . Langkah Pertama yang perlu anda buat ialah ..


mari kita analisis berat badan anda . masalah ini dapat mengetahui kesihatan anda hanya dengan 5 minit sahaja . anda berminat sila tinggalkan comment atau pm saya . 

mari kita tengok Langkah ke 2 pula ...  


ya , langkah ke 2 ini kena lah ikut program . jika anda mahu sihat , anda kena la ikut program macam ini . program ini akan dapat membantu anda menyelesaikan masalah berat badan anda . 

seterusnya, mari kita lihat Langkah ke 3 pula ...


eh , yaya . yang ini paling penting dalam kehidupan seharian kita . anda perlu lah amalkan gaya hidup sihat . antara contoh bersenam , ambil sayur-sayuran dengan berlebihan , kurangkan makan nasi dan lain-lain . anda pasti tahukan apa yang perlu di buat . 

yang akhir sekali jum mari kita lihat Langkah ke 4 pula ...


ya , ini lagi penting . kita haruslah menghargai kesihatan kita kan .. badan sihat baru la selesa kita melakukan satu perkara kan . jadi kita kena lah menghargai kesihatan kita . mulakan pagi anda dengan ucapkan alhamdullilah :) .
setakat ini sahaja dulu ye , nanti entry akan bertukar lagi menjadi entry yang baru . selamat membaca :) ...

BAHAYANYA KEPAK AYAM PADA WANITA


Bahaya makan kepak ayam bagi wanita . Nak tahu cerita nya , mari membaca disini . Ia menyebabkan Pertumbuhan sis(cyst) dalaman. Elakkan daripada memakan kepak ayam (chicken wing) dengan kerap terutamanya kaum wanita.

KISAH BENAR...
Seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim dan dia menjalani pembedahan untuk membuang cyst tersebut. Cyst yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap.
...
Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau.

Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan dia menjawab ya. Tertanya-tanya bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.

Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak kerana didapati di tempat-tempat ini kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan ke atas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan.

Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita. Ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan cyst yang di dalam rahim. Oleh itu, saya menasihati orang di luar sana untuk melihat diet mereka dan juga mengurangkan kekerapan mereka memakan kepak ayam..

Wallahhu'alam.. Sumber dari internet..
PENDAPAT SAYA BUKAN TAK BOLEH MAKAN KEPAK AYAM.. BOLEH... TAPI CARI YANG ORGANIK ATAU AYAM KAMPUNG YANG MEMBESAR SECARA NORMAL DAN TIADA UNSUR STEROID.. SAYANGI DAN HARGAILAH TUBUH BADAN YANG ALLAH ANUGERAH INI..


apa itu HERBALIFE ?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera bagi yang bukan muslim ...
Oke, saya disini ingin memberitahu kalian semua mengenai satu produk kesihatan iaitu HERBALIFE .
HERBALIFE ini ialah salah satu produk yang boleh menyihatkan tubuh badan kita . Ia amat berkesan kepada pengguna HERBALIFE ini dan ia tidak ada kesan buruk.. dan kebanyakan orang ramai akan bertanya "produk ni mahal ke tidak ?" korang2 jangan risau...aku takda nk tipu korang aiih..kita business ni, nk untung dari sumber yg halal...jangan risau, product ni insyaAllah berkesan dengan syarat korang kena disiplin laa makan tuh sikit..nk kurus, kena berkorban sikit...ni tak, nk kurus tp makan macam orang tak makan sebulan...junk food x lepas...ada je stok kt fridge tuh...lepas tu selalu sangat nk makan fast food...kfc,mcd,pizza...bukan xboleh makan tp kena kurangkan...product nih takda kesan buruk..tambah khasiat lagi ada..mahal? okay..bagi aku, product ni harga berpatutan dah. sekarang kami ada buat RAWATAN SECARA PERCUMA dan ada pakej utk 5 hari iaitu (shake+tea) RM39 . sekiranya anda berminat boleh hubungi saya di 0174614083. kalau nk beli asing2 pun boleh...takde masalah...jangan kita berkira sangat duit kt dalam wallet tuh..pe salah nya kita invest sikit untuk jaga kesihatan badan kita ni...muda2 nih memang tak rasa, nanti bila dah tua, takot datang macam2 penyakit kalau x jaga badan kita dari awal..product nih berkesan insyaAllah..cuma cepat & lambat je...sebab, metabolisme level dalam badan setiap orang x sama... .satu lagi tips saya, kalau nk lagi cepat berkesan, korang buat laa senaman ringan...kalau malas nk jog, buat sit up or skipping je kt umah...janji badan berpeluh...ikut kan , sape ambil herbalife nih, tak payah exercise pun takpe, janji korang jaga makan...takut laa certain orang yg xsabar ni kan...saya sarankan exercise sikit...SEKARANG saya akan tunjukkan cara penggunaan HERBALIFE ini :-

CARA PENGGUNAAN :-

1st Method
Breakfast : Minum Shake ( campurkan F1 dua scoop dgn satu scoop F3 dgn air sejuk 400ml)
Lunch : Makan nasi cam biasa (nasi setengah dari biasa)
Dinner : Minum Shake ( cara same cam atas)

2nd Method
Breakfast : Makan macam biasa
Lunch : Minum shake
Dinner : Minum shake

3rd Method
Breakfast : Minum shake
Lunch : Minum shake
Dinner : Makan nasi macam biasa (nasi setengah dari biasa)

Untuk air tea, campurkan serbuk tea dengan air suam or panas...Sehari aku sarankan minum air tea 2-3L..Nak buat pekat ke,cair ke, terpulang..Lagi pekat or banyak kau minum air tea, lagi banyak boleh bakar lemak korang..Teamix nih bagus...selain bakar lemak, benda nih boleh tambah energy kau, buang toksin dalam badan...tambah seri muka anda . saya sendiri minum air ni badan kita akan berpeluh selepas minum air ni .